main_bannera

Klassifisering av trykksensor

Trykksensor brukes til å måle trykket til væsker og gasser.I likhet med andre sensorer konverterer trykksensorer trykk til elektrisk utgang når de er i drift.
Klassifisering av trykksensor:
Trykksensorer i bruk av teknologi, design, ytelse, arbeidsforhold og priser har store forskjeller.Det er anslått at det er mer enn 60 trykksensorer med forskjellige teknologier og minst 300 selskaper som produserer trykksensorer over hele verden.
Trykksensorer kan klassifiseres etter trykkområdet de kan måle, driftstemperaturen og typen trykk;Den viktigste er typen trykk.Trykksensorer kan klassifiseres i følgende fem kategorier i henhold til trykktyper:
①, absolutt trykksensor:
Denne trykksensoren måler det sanne trykket til strømningslegemet, det vil si trykket i forhold til vakuumtrykket.Det absolutte atmosfæriske trykket ved havnivå er 101,325 kPa (14,7? PSI).
②, manometertrykksensor:
Denne trykksensoren kan måle trykket på et bestemt sted i forhold til atmosfærisk trykk.Et eksempel på dette er dekktrykkmåleren.Når dekktrykkmåleren viser 0PSI, betyr det at trykket inne i dekket er lik atmosfærisk trykk, som er 14,7PSI.
③, vakuumtrykksensor:
Denne typen trykksensor brukes til å måle trykk på mindre enn én atmosfære.Noen vakuumtrykksensorer i industrien leser i forhold til én atmosfære (les negativt), og noen er basert på deres absolutte trykk.
(4) Differensialtrykkmåler:
Dette instrumentet brukes til å måle trykkforskjellen mellom to trykk, for eksempel forskjellen mellom de to endene av et oljefilter.Differansetrykkmåleren brukes også til å måle strømningshastigheten eller væskenivået i en trykkbeholder.
⑤, tetningstrykksensor:
Dette instrumentet ligner på en overflatetrykksensor, men det er spesielt kalibrert for å måle trykket i forhold til havnivået.
Hvis i henhold til den forskjellige strukturen og prinsippet, kan deles inn i: belastningstype, piezoresistiv type, kapasitanstype, piezoelektrisk type, vibrasjonsfrekvenstype trykksensor.I tillegg er det fotoelektriske, optiske fiber, ultralydtrykksensorer.


Innleggstid: 15. mai-2023